Je bekijkt nu Roep om kindergriffier wordt ineens luider in Zuidplas

Roep om kindergriffier wordt ineens luider in Zuidplas

De roep om in Zuidplas een kindergriffier te benoemen, wordt ineens een stuk luider. “Eigenlijk is het gek dat we wel een kinderburgemeester en een kinderraad hebben, maar geen kindergriffier,” aldus een woordvoerder van vertrekkend grotemensengriffier Peter van Vugt. “Daarom zijn we een lobby gestart om een kindergriffier te zoeken. We gaan de basisscholen langs met de talentenjacht ‘So You Think You Can Griff!’ en dan hopen we nog voor het kerstreces een enthousiaste kindergriffier te hebben.”

De voornaamste taak van de kindergriffier is het ondersteunen van de kinderraad bij het uitvoeren van haar functie. “Het moeiteloos kunnen uitvoeren van een TikTok-dansje is daarbij zeker een pré,” aldus een ingewijde. “Maar je moet ook gewoon goed zijn in spelling en taal. Als de kinderraad een nieuw voorstel bedenkt, moet je dat foutloos kunnen formuleren in een tekst op AVI-niveau M7.”


Zuidplas en Veenendaal verwikkeld in transferstrijd