Je bekijkt nu Zuidplas slaat terug: beleidsmedewerker sociaal domein overgenomen van Veenendaal

Zuidplas slaat terug: beleidsmedewerker sociaal domein overgenomen van Veenendaal

De gemeente Zuidplas heeft keihard teruggeslagen, nadat de gemeente Veenendaal raadsgriffier Peter van Vugt plotseling heeft overgenomen van Zuidplas. “Wij hebben lekker Annemiek Noorlander, beleidsadviseur Sociaal Domein van hun overgenomen,” laat wethouder Daan de Haas triomfantelijk weten.

Zuidplas was verrast door het vertrek van Van Vugt. “Wij wisten niet dat hij transfervrij was,” bekent De Haas, wethouder Personeelszaken van Zuidplas, “We betrapten hem wel regelmatig in de wandelgangen, terwijl hij appte met onze oud-burgemeester Gert-Jan Kats. Dat Kats als burgemeester van Veenendaal deze streek zou leveren, hadden wij niet verwacht. Sinds hij opa is, maakt het hem blijkbaar allemaal niet meer uit.”

Naar verluidt is Veenendaal op haar beurt ‘not amused’ over het wegtrekken van hun beleidsmedewerker Sociaal Domein. “Annemiek was geliefd bij oppositie en coalitie. Annemiek verzaakte nooit, leverde gewoon goed werk, was altijd attent en hulpvaardig,” aldus de voorzitter van de Veenendaalse personeelsvereniging. “Ik kan verklappen dat wij uit betrouwbare bron hebben vernomen dat wij behoorlijk aan het flirten zijn met jullie bode Faan en ook een oogje hebben op enkele BOA’s.”

“Oh, willen ze Faan?” reageert Daan de Haas op zijn beurt. “Nou, laat ze dan maar heel goed letten op hun gemeentesecretaris, volgens mij heet hij Ad Interim. Die kijkt ook actief rond, kan ik je vertellen! En die kinderburgemeester van Veenendaal, die kan ook zomaar heel waardevol worden voor ons team. Wij worden niet voor niets het Paris Saint Germain van gemeentelijk Nederland genoemd…”

Ondertussen heeft beleidsmedewerker Annemiek Noorlander veel zin in haar klus in Zuidplas. “Veenendaal Zuidplas is een gemeente met mooie ambities en opgaven. Om samen met het team de gemeenteraad daarbij te kunnen ondersteunen, is een eer. Ik vind het dan ook geweldig leuk dat ik in Veenendaal Zuidplas aan de slag kan.”