Je bekijkt nu VvTWZ teleurgesteld: ‘Waar blijft die eerste paal van het Vijfde Dorp?’
Eerste paal Vijfde Dorp laat op zich wachten

VvTWZ teleurgesteld: ‘Waar blijft die eerste paal van het Vijfde Dorp?’

De Vereniging van Teleurgestelde Woningzoekers in Zuidplas is teleurgesteld in de voortvarendheid van de gemeente Zuidplas. “Er is nu al één hele werkdag voorbij na het groene licht voor het Vijfde Dorp, maar er is nog geen paal de grond in gegaan. Wil de gemeente nu de woningnood oplossen of niet?”

“Het valt ons zwaar tegen dat er nog helemaal niets gebeurt,” aldus voorzitter Jan Hordijk (geen familie) van de VvTWZ. “Al 20 jaar zitten we te wachten op woningen. Al 20 jaar zitten we op onze zolderkamertjes te wachten, te wachten tot we een gezin kunnen stichten en uit kunnen vliegen naar het Vijfde Dorp. Maar het is al uren na het vaststellen van het bestemmingsplan en het enige dat we horen, zijn zwanen, eenden en een verdwaalde weidevogel. Maar we willen stampende heistellingen horen!”

“We overwegen de naam van onze stichting te veranderen in de VvZTWZ, de Vereniging van ZWAAR Teleurstelde Woningzoekers in Zuidplas. Maar we geven de gemeente nog een kans. Als er donderdag nóg niets gebeurt, dan gaan we alle basis- en middelbare scholen in Zuidplas bezetten.”