Je bekijkt nu Pandeigenaar Spoorweglaan Moordrecht: ‘La Sagrada Familia’ is mijn inspiratiebron

Pandeigenaar Spoorweglaan Moordrecht: ‘La Sagrada Familia’ is mijn inspiratiebron

“Wanneer het gebouw af zal zijn? Tja, dat weet ik nog niet. Ik kan wel verklappen dat ik pas naar Barcelona op vakantie ben geweest en daar La Sagrada Familia heb bewonderd. Fantastisch dat ze daar al 135 jaar aan bouwen. Ja, dat bouwproces is echt mijn grote inspiratiebron!”

Aan het woord is de eigenaar van het pand op de hoek van de Spoorweglaan en de Parallelweg-Zuid/Rijksweg in Moordrecht. “Ik las op internet dat ze verwachten dat La Sagrada ergens tussen nu en 2040 klaar zal zijn. Ik moet bekennen: ik weet niet of ik dat moordende tempo kan bijhouden. Ik aas eigenlijk op afronding van Spoorweglaan 1 ergens aan het eind van deze eeuw. Maar als er iets tegenzit, kan het ook de volgende worden.”

“Waarom het nog niet af is? Nou, er komt steeds wat tussen. Pas nog. Ik wilde weer een paar stenen metselen, maar toen besefte ik dat ik nog een stapeltje kranten moest lezen. En ja, dan moet je toch prioriteiten stellen. Dat gebouw kan dan wel wachten, maar het oud papier moet echt weg.”

“Mijn goede voornemen voor 2023 is echt dat er wel iets moet gebeuren. Sowieso staat op de planning dat ik een paar losgewaaide plastic zeilen ga vastnieten. O wacht, mijn niet-apparaat is leeg. Dus misschien til ik dat over de zomer heen.”