Je bekijkt nu Vlag halfstok bij hoogheemraadschap na besluit Vijfde Dorp
Vlag halfstok na besluit Vijfde Dorp Zuidplas

Vlag halfstok bij hoogheemraadschap na besluit Vijfde Dorp

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft vandaag de vlag halfstok gehangen, nadat de gemeenteraad van Zuidplas afgelopen nacht akkoord ging met het bestemmingsplan dat het Vijfde Dorp mogelijk moet maken.

“We zijn teleurgesteld dat de gemeenteraad van Zuidplas niet onder de indruk was van de waarschuwingsbrief die we al op de dag van de belangrijke vergadering verstuurden,” aldus een woordvoerder van de fracties van het Algemeen Bestuur van het waterschap. “We hadden eigenlijk verwacht dat ons briefje ervoor zou zorgen dat de raad unaniem TEGEN het vaststellen van het bestemmingsplan zou zijn. Maar blijkbaar kunnen de raadsleden niet lezen, of ze zijn niet onder de indruk van een pressiemiddel als een brief. Als we zo met elkaar omgaan, moeten we misschien maar geen gemalen, stuwen en dammen in het plangebied bouwen. Of we zetten de gemalen van het Vijfde Dorp alleen in oneven weken aan. Eens kijken hoe de bewoners dan reageren!”

Op woensdag ging de vlag bij het schap direct halfstok. “Als wij de vlag halfstok hangen, kun je hem nog zien wapperen. In het toekomstige Vijfde Dorp zal het water soms zo hoog staan, dat de vlag alleen zichtbaar zal zijn als hij hoog in de mast hangt. Ja, als de mast lang genoeg is.”

Het schap kan alleen droge voeten in het Vijfde Dorp beloven voor bewoners van appartementen op 8 woonlagen hoog. “De rest heeft pech, simpeler kunnen we het niet zeggen. Wat wij zouden willen zeggen tegen inwoners die op een huis in Zuidplas wachten? Ga ergens anders wonen! Zoek een hoger gebied in Nederland! Google op Normaal Amsterdams Peil, check een hoogtekaart en ga alsjeblieft ten oosten van die lijn wonen!”