Je bekijkt nu Taskforce huisvesting: ‘Annexeer Hoofdweggebied, raadhuis in pand Zuiderster’

Taskforce huisvesting: ‘Annexeer Hoofdweggebied, raadhuis in pand Zuiderster’

De taskforce Huisvesting Raadhuis Zuidplas heeft een vijfde optie bedacht voor de toekomst van het raadhuis. “Aangezien de Zuiderster failliet is, lijkt het ons een realistische optie om daar de ambtenaren en het bestuur van de gemeente Zuidplas te huisvesten. Aangezien het pand aan het Capelse deel van de Hoofdweg staat, moeten we dat uiteraard wel eerst annexeren,” aldus de taskforce.

Volgens de voorzitter van de taskforce, Freek Antast, is het een win-win-win situatie. “Niet alleen is er ruimte genoeg voor alle ambtenaren en hun auto’s en fietsen, maar door de toevoeging van het Hoofdweggebied aan Nieuwerkerk, pardon, Zuidplas, creëren we direct meer werkgelegenheid in onze gemeente. De derde win is dat we maar een deel van ons logo op het dak hoeven te zetten. De letters van de eerste lettergreep staan er tenslotte al…”

Binnen het gemeentehuis waren de eerste reacties enthousiast. “De ambtenarij heeft meteen een petitie opgesteld om vooral de bankstellen uit de failliete meubelwinkel te laten staan. Dat vindt men ideale plekken om lekker onderuit te hangen. Ik bedoel: om te brainstormen over gemeentelijk beleid, uiteraard…”

Kritische geluiden kwam vooral van de afdelingen die aan de Hoofdwegzijde van het pand ingepland zijn. “Zij zien er tegenop om de hele dag naar voorbijrazend verkeer te kijken. Ook de geluidsoverlast en de fijnstof van de verkeersader baren velen zorgen. Daarom is het plan opgevat om de Hoofdweg aldaar te versmallen naar 2×1 rijbanen. Dan sluit het direct véél beter aan op het Nieuwerkerkse deel!”

Wanneer de verhuizing een feit zal zijn, is nog niet bekend. “We weten wel wat we gaan doen met het oude gemeentehuis aan het Raadhuisplein. Dat laten we lekker leeg staan. Volgens ons moet dat dan een toeristische trekpleister van formaat worden. We noemen het pand dan namelijk het Leegste Punt van Nederland!”