Je bekijkt nu AIVD onderzoekt emotieloze e-mail op privéserver wethouder Muller

AIVD onderzoekt emotieloze e-mail op privéserver wethouder Muller

De AIVD heeft een emotieloze e-mail ontdekt op de privéserver van wethouder André Muller uit Zuidplas. De dienst deed op aandringen van de oppositie onderzoek naar het e-mailverkeer van de wethouder.

Wanneer de e-mail authentiek is – en dat lijkt hij volgens Simon Peurneus van de AIVD te zijn – zou dat betekenen dat de wethouder wel degelijk in staat is e-mails zonder emotie te schrijven. Eén en ander volgt op een verhitte discussie in de gemeenteraad, eerder deze week.

De betreffende e-mail, waar de AIVD de hand op heeft weten te leggen na onderzoek van de – slecht beveiligde – e-mailserver van de wethouder, is geschreven in de privésfeer van de wethouder.

De oppositie is laaiend. “Wie zegt mij dat de wethouder geen politieke e-mails met wellicht vertrouwelijke informatie van de gemeente Zuidplas via zijn privéserver heeft verstuurd?” aldus een oppositiewoordvoerder. “En wat als dergelijke e-mails bepaalde emotie bevatten? Stel dat er een emoticon is gebruikt in de e-mail? Dat is een bedreiging van de integriteit van de gemeente als zodanig!”

De buurman van Muller gelooft dat de mail vals is. “Emotieloosheid en André? Dat is niet met elkaar te reijmen…”

Wethouder Muller zelf wil niet reageren, nu de gevoelige privésituatie op straat ligt. “Als ik ergens geen verstand van heb, dan is het van ICT, CRM-systemen, SAP-modules, WEB-ASPX, PHP, HTML en hippe dingetjes als Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. Daarom onthoud ik mij in dezen van commentaar. ;-)”