Je bekijkt nu Lever uw gebruikte vuurwerk in en ontvang 50 cent in Zuidplas!

Lever uw gebruikte vuurwerk in en ontvang 50 cent in Zuidplas!

De jaarlijkse vuurwerkinzameling in Zuidplas vindt volgend jaar plaats op maandag 2 januari 2017. Lever uw gebruikte vuurwerk in en ontvang 50 cent per ontploft rotje, legggeschoten romeinse kaars of zoekgeraakte voetzoeker.

Kunt u zelf uw gebruikte vuurwerk niet inleveren, vraag dan uw buurtkinderen, nichtje of neefje! Zij kunnen er een leuk zakcentje mee verdienen.

Elk jaar is de vuurwerkinzameling in Zuidplas een hele happening. Van heinde en ver komen kinderen met bakfietsen vol verzameld vuurwerk naar één van de inzamelplaatsen. Daar hebben ambtenaren een drukke eerste werkdag van het jaar, omdat zij al het ingeleverde vuurwerk moeten tellen.

“Vorig jaar kwam er een ventje met een volle aanhanger achter zijn skelter 27 keer langs,” vertelt afvalwethouder André Muller. “Die bleek op 1 januari zijn hele wijk te hebben schoongeveegd. Veel werk, zult u zeggen. Maar uiteindelijk kreeg dat mannetje wel even 19.763 euro contant in het handje mee. Jaja, het was mijn zoontje Bram, maar dat was puur toeval. Hij vond het trouwens niet leuk dat hij het geld thuis in de SP-pot moest doen.”

Muller is niet bang dat de vuurwerkinzameling de gemeente Zuidplas te veel gaat kosten. “Ik heb het er met wethouder financiën Hordijk over gehad en hij zei dat het best te betalen is. Desnoods gooit hij de OZB 10 procent omhoog, zei hij. Dat kan zijn achterban toch wel betalen.”

De gemeente merkt op dat het vuurwerk zonder lontje of kruit moet worden ingeleverd. Muller: “Dat is belangrijk. Het vuurwerk wordt namelijk vermalen. Dan worden er korrels van gemaakt en die worden in de loop van het voorjaar uitgestrooid over de kunstgrasvelden op onze sportaccommodaties. Zijn we gelijk van dat probleem met die rubberkorrels af.”

(foto: archief Polderpeper)