Je bekijkt nu Illegale demonstratie ontsiert persmomentje Uitbus Zuidplas

Illegale demonstratie ontsiert persmomentje Uitbus Zuidplas

De presentatie van de nieuwe Uitbus in Zuidplas is woensdag ontsierd door een illegale demonstratie op de Veerstoep in Moordrecht.

“Vanuit het publiek stormden ineens twee qwieke inwoners naar voren, net op het moment dat er een praatje werd gehouden,” vertelt een ooggetuige. “Ze rolden zonder blikken of blozen een spandoek uit. Niemand kon het lezen, want gelukkig greep een gereedstaand ME-peloton net op tijd in. De twee koppige protestanten werden meteen geboeid afgevoerd. Wat dat betreft was het mazzel dat het om de presentatie van een nieuwe Uitbus ging. Ze konden er meteen in worden gezet.”

Vooraf was door de gemeente geen toestemming gegeven voor welke demonstratie dan ook. Een noodverordening was daarom volgens burgemeester Kats niet nodig. “Toch wisten deze twee ondeugende oudelui – want dat zijn het – de toegangspoortjes te omzeilen en tussen de dranghekken door te piepen. Het is jammer dat het is gebeurd, maar blijkbaar kun je anno 2016 niet meer op een normale manier een nieuwe gemeentelijke service presenteren.”

Door het kordate ingrijpen van de handhavende macht kon worden voorkomen dat de opruiende tekst tot de mensen kon doordringen. Een ooggetuige in het publiek was echter zo scherp van geest om snel even een foto te maken. “We gaan die foto zeker gebruiken als bewijsmateriaal als we die twee raddraaiers voor de rechter slepen,” verklapte wethouder Joke Vroegop per ongeluk enige vertrouwelijke informatie.