Je bekijkt nu Gratis water halen in Hitlandbos

Gratis water halen in Hitlandbos

Inwoners uit Nieuwerkerk en Capelle mogen de komende tijd gratis water halen in het Hitlandbos. ‘Mits de bewoners de watergangen na afloop netjes achterlaten,’ meldt het Recreatieschap Hitlandbos op haar website.

Het is voor het eerst dat inwoners overtollig water mogen ophalen in het Hitlandgebied. Voorheen werd het water door het dienstdoende waterschap afgevoerd. Dat was een jaarlijks terugkerende kostenpost van niet geringe omvang. “We onderzoeken hiermee of we een win-win-situatie kunnen creëren,” zegt directeur Jan Wassche van het Recreatieschap Hitlandbos. “Wij minder kosten aan het afvoeren van het water, en de inwoners kunnen het vervolgens gratis in huis krijgen.”

Voorwaarde is wel dat inwoners het water zelf ophalen, bij voorkeur met emmers. Ook moeten inwoners die het gratis water gaan ophalen, zich eerst melden bij de receptie van de golfbaan. Wassche: “Daar krijgen belangstellende te horen in welke sloten het overtollige water is te vinden. Het gratis water is beschikbaar zolang de voorraad strekt…”

Voor het Recreatieschap maakt het niet uit waar het water voor wordt gebruikt. “Als wij het maar kwijt zijn, vinden wij alles best,” aldus Wassche. “Of mensen er nu de afwas mee doen, de wc ermee doortrekken of het gebruiken voor de douche, dat is een eigen keuze. De eerste reacties waren positief. Een vrouw belde dat ze een Earl Grey thee had gemaakte met puur Hitlandwater en dat het goed smaakte.”

De golfbaan is blij met het initiatief. “Bij het uit de sloten vissen van het water zijn al tientallen verloren gewaande golfballetjes tevoorschijn gekomen. Dit idee noemen we in de bestuurskamer daarom al een ‘hole in one’!”