Je bekijkt nu Verkiezingsposterinzameling start 19 maart – Kinderen krijgen 50 cent per poster

Verkiezingsposterinzameling start 19 maart – Kinderen krijgen 50 cent per poster

De traditionele verkiezingsposterinzameling in Zuidplas vindt dit jaar plaats op donderdag 19 maart. Per ingeleverde verkiezingsposter krijgen kinderen 50 cent. “Op deze manier willen we voorkomen dat er nog wekenlang verkiezingsposters langs de kant van de weg worden gedumpt,” aldus wethouder duurzaamheid Jan Verbeek.

De verkiezingsposters worden op een aantal vaste punten in de dorpen ingezameld. Na elke verkiezingen weer, komen er kinderen met aanhangers vol verkiezingsposters achter hun fiets, om zo een extra centje bij te verdienen. “De verkiezingsposters worden ook deze keer weer versnipperd, waarna ze indirect weer als grondstof dienen voor raadsvoorstellen en moties,” legt Verbeek uit. “Dat past echt helemaal in deze tijd van duurzaamheid en circulaire economie. Ja, toen ik nog klein was, waren er in elk dorp in Nederland verkiezingsposterverbrandingen. Als kind vond ik dat ook prachtig. We kregen een lootje voor iedere poster die we inleverden en dat kon mooie prijsjes opleveren. Maar die verkiezingsposterverbrandingen zijn natuurlijk niet goed voor de luchtkwaliteit, dus dat is nu echt ‘not done’.”