Je bekijkt nu Dit debat wilt u niet missen: landelijke lijsttrekkers over Zuidplas-thema’s

Dit debat wilt u niet missen: landelijke lijsttrekkers over Zuidplas-thema’s

Wat vindt Mark Rutte van het gladheidsbestrijdingsplan in Zuidplas? Hoe kijkt Jesse Klaver naar een nieuw zwembad in het Vijfde Dorp? Waarom wil Geert Wilders een voetgangersbrug van Ver Hitland naar Ouderkerk? Wat is het standpunt van Kees van der Staaij over een nieuwe seculiere basisschool in Moerkapelle? En was deed Lilianne Ploumen eigenlijk roeiend op de Willem Alexanderbaan? Daarover gaan de kopstukken maandagavond in debat in zalencentrum De Vierkap in Oud Verlaat.

Het ultieme lijsttrekkersdebat wordt live uitgezonden op www.polderpeper.tv. “Het kostte me weinig moeite om de lijsttrekkers over te halen naar Zuidplas af te reizen. De politici stonden te popelen om hun mening te geven over thema’s die in Zuidplas spelen,” aldus initiatiefnemer John de Mol. “Ze weten allemaal hoe belangrijk het is om inwoners van Zuidplas over de streep te trekken om te gaan stemmen. Het liefst op hun partij, uiteraard. In de parlementaire geschiedenis sinds 1848 is maar al te vaak duidelijk geworden dat het stemgedrag in dit gebied vaak een kantelpunt was in de campagne. Iedereen kan zich nog de schade herinneren die Joop den Uyl berokkende toen hij zich denigrerend uitliet over de drempels op de Kerklaan. Dat kostte hem destijds minstens 5 zetels. Zuidplas links laten liggen, dat kun je je als politieke partij gewoon niet veroorloven.”