Je bekijkt nu Dochter wethouder Vroegop ontwerpt ‘sober’ raadhuis Zuidplas

Dochter wethouder Vroegop ontwerpt ‘sober’ raadhuis Zuidplas

In plaats van een dure architect, heeft wethouder Joke Vroegop haar dochtertje Hannah ingeschakeld om een nieuw, sober raadhuis te ontwerpen. Dit alles om de kosten te drukken. Vanochtend had Hannah haar plan al klaar.

“Mama kwam dinsdagavond heel vrolijk thuis van haar werk,” vertelt Hannah. “Van de meneren en mevrouwen die haar altijd op de vingers kijken, mocht ze haar kantoor slopen en er een nieuw kantoor bouwen. En toen kreeg ik viltstiften en mocht ik een gebouw verzinnen!”

“Mama zei dat ik het sober moest houden. Toen ik vroeg wat dat woord betekent, zei ze dat er geen ondergronds zwembad met rolschaatsdisco in mocht. Er mocht ook geen helikopterlandplaats op het dak. Dat vond ik wel jammer, maar mama zei dat de baas van de centjes in Zuidplas dan boos zou worden. Mama zei dat het heel belangrijk was dat ik een gebouw zou bedenken waar alle ambtenaren met veel plezier in zouden willen werken. Nou, en toen ben ik gaan tekenen.”

“Ik vond het heel leuk om te doen. Mama zei dat ze het een heel mooi ontwerp vond en ook dat ze het toch nog best sober vond. Ze kon niet wachten om het aan de kinderen van meneer Marc Lansink en meneer Beeldman te laten zien. Ze was helemaal blij. En toen kreeg ik een zakje chips!”

Binnenkort mag Hannah in een informatiebijeenkomst aan de gemeenteraad vertellen dat er bij de bouw van het nieuwe raadhuis alleen maar duurzame materialen worden gebruikt, dat er flexibele werkplekken komen en dat er in de raadzaal een grote glitterbol aan het plafond komt te hangen. “Dat mocht van mama. Ze zei dat de raadsvergaderingen dan misschien nog iets gezelliger worden!”