Je bekijkt nu Burgemeester Oskam kan ook niet in pannenkoekrestaurant Bungel wonen

Burgemeester Oskam kan ook niet in pannenkoekrestaurant Bungel wonen

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel kan ook niet in pannenkoekrestaurant Bungel aan de ‘s-Gravenweg wonen. Uit onderzoek van de gemeentelijke taskforce ‘Help Oskam aan een huis’ blijkt dat de buren de komst van Oskam niet zouden accepteren. “We hebben ontdekt dat de burgemeester ook na 21.00 uur op de trampoline in zijn tuin zou willen springen,” bevestigt de buurman.

De uitkomst van het onderzoek is een domper voor de taskforce. “Alle puzzelstukjes leken op hun plek te vallen,” aldus de voorzitter van de taskforce. “Toen de gemeenteraad niet wilde dat onze burgemeester in de kinderboerderij ging wonen, zochten we verder. We hoorden dat het pannenkoekrestaurant mogelijk wil vluchten voor de buren. Een uitgelezen kans, zo leek ons. Tot wij de burgemeester naar zijn wensen vroegen.”

“We hebben de familie Oskam gevraagd naar hun lievelingseten en hun hobby’s. Dat bleken toch echt pannenkoeken en trampolinespringen te zijn. Het gevaar dat de geur van de pannenkoeken de buren bereikt, en er weer een gerechtelijke procedure wordt gestart, is te groot. Dat risico kunnen we gewoon niet nemen, ook al wordt deze toch betaald door de belastingbetalers in Capelle.”

“We gaan dus gewoon verder met ons werk,” aldus de voorzitter van de taskforce. “Wat we dan de hele dag doen? Nou, eigenlijk zitten we gewoon de hele dag achter Funda te zoeken op ‘s-Gravenweg. En dan lekker gluren bij de buren.”