Je bekijkt nu Ook kindergemeenteraad stelt schriftelijke vraag over Omroep Zuidplas – ‘Wat is een frequentie?’

Ook kindergemeenteraad stelt schriftelijke vraag over Omroep Zuidplas – ‘Wat is een frequentie?’

De ‘commotie’ rond Omroep Zuidplas heeft ook de kindergemeenteraad niet onberoerd gelaten. Inmiddels heeft kindergemeenteraadslid Puk Donken een schriftelijke vraag gesteld.

“Ik kreeg ineens allemaal dingen over Omroep Zuidplas in mijn Insta-timeline en toen ben ik me daar als een goed kindergemeenteraadslid eens in te gaan verdiepen,” zegt kindergemeenteraadslid Puk Donken. “De stukken die ik tegenkwam, riepen een belangrijke vraag bij mij op: wat is een frequentie? Daarom heb ik het college in een schriftelijke vraag om opheldering gevraagd.”

“Ik vind echt dat de onderste steen boven moet over deze geheimzinnige term,” vervolgt Puk. “Toen ik mijn vader appte, wist ook hij niet wat het betekende. Toen ik mijn moeder in een Instagram-post tagde, reageerde zij verbaasd vanuit de keuken. Ik hoop dat het kindercollege met een duidelijk antwoord komt. Anders dien ik iets anders in. Yo, Finn, wat was dat andere ook alweer? O ja, een motie. Anders dien ik een motie in.”

Hoe denkt Puk over de zendmachtiging en de ICE-norm voor de omroep? “Wat? Ja, hallo, als ik dat ook nog moet uitzoeken, heb ik helemaal geen tijd meer voor school en mijn gezin. Het kindergemeenteraadslidmaatschap moet wel leuk blijven…”

(foto origineel: André Muller)