Je bekijkt nu Capels burgemeester Oskam vindt noodgedwongen woonruimte op boot met 5 mannen

Capels burgemeester Oskam vindt noodgedwongen woonruimte op boot met 5 mannen

Het huisvestingsprobleem van burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel lijkt opgelost. Noodgedwongen heeft de burgervader woonruimte aangeboden gekregen op een – betrekkelijk krap – woonschip. “Dat ik het vooronder moet delen met vijf andere mannen, neem ik dan maar op de koop toe,” aldus Oskam.

De Capelse gemeenteraad is nog alleszins gerustgesteld dat ‘huisvestingsgate’ of ‘kinderboerderijgate’ hiermee is opgelost. “De eis van de gemeente Capelle aan den IJssel is dat de burgemeester van Capelle aan den IJssel in de gemeente Capelle aan den IJssel komt wonen, binnen twee jaar nadat hij het ambtsketen van Capelle aan den IJssel om zijn hals kreeg,” aldus een raadslid dat anoniem wenst te blijven. “Maar met zo’n bootje weet je eigenlijk nooit waar hij nu weer uithangt. Wie garandeert mij dat hij binnen de territoriale wateren van Capelle aan den IJssel ronddobbert?”