Je bekijkt nu Omkopen burgemeester Kats blijkt kinderlijk eenvoudig, blijkt uit opgedoken documenten

Omkopen burgemeester Kats blijkt kinderlijk eenvoudig, blijkt uit opgedoken documenten

Uit recent op twitter gepubliceerde documenten blijkt dat het kinderlijk eenvoudig is burgemeester Kats om te kopen. De documenten lijken authentiek te zijn.

Naar verluidt was een Engelse ex-spion van MI6 al maanden bezig bewijzen te verzamelen voor de omkoopbaarheid van de eerste burger van Zuidplas. Volgens bronnen probeerde deze spion zijn contacten binnen de Russische geheime dienst te bewegen om camera’s op te hangen in de burgervaderlijke suite van het Van der Valk-hotel in Nieuwerkerk. Die operatie liep echter spaak, omdat een dergelijke suite niet bleek te bestaan.

Net toen de affaire in de doofpot leek te verdwijnen, werden de documenten toch geopenbaard.

Het nieuws was al dagen bekend bij de redacties van lokale media, maar werd het onder de pet gehouden omdat er onvoldoende bewijs zou zijn. Toen het nieuwszender ZNN echter ter ore kwam dat de interne veiligheidsdienst een rapport over vermeende belastende documenten had besproken met de top van bestuurlijk Zuidplas, besloot het over de documenten via een bekende Zuidplasser openbaar te maken. Daarna volgden alle andere media, ook al stond de betrouwbaarheid van de documenten niet vast.

Op een ingelaste persconferentie werd het bestaan van het rapport afgedaan als ‘nepnieuws’. Tijdens de persconferentie werd de journalist van ZNN zelfs de mond gesnoerd, omdat hij werkzaam zou zijn voor een ‘verschrikkelijke organisatie’.