Je bekijkt nu Typefout ministerie: Kats nog 60 jaar burgemeester Zuidplas

Typefout ministerie: Kats nog 60 jaar burgemeester Zuidplas

Door een typefout van een ambtenaar op het ministerie van Binnenlandse Zaken is Gert-Jan Kats herbenoemd als burgemeester van de gemeente Zuidplas voor de komende 60 jaar. Dat betekent dat hij tot 2076 burgemeester van Zuidplas blijft.

“Normaal wordt een burgemeester herbenoemd voor de duur van 6 jaar, maar dat is in dit geval helaas misgegaan,” zegt een woordvoerder van het ministerie. “We hebben onze juridische afdeling ernaar laten kijken, maar er is wettelijk geen speld tussen te krijgen. Kats zit er aan vast.”

De Rekenkamer van de gemeente Zuidplas heeft uitgerekend dat het mogelijk is. “Kats is op dit moment 45 jaar. Als hij gezond blijft eten en drinken, af en toe op de fiets naar Moerkapelle-Noord fiets en zijn sigaartjes nooit meer aanraakt, moet het mogelijk zijn. We hebben hem al opgegeven voor Zuidplas in Beweging.”

Gert-Jan Kats zelf werd pas na de herbenoeming op de hoogte gebracht van het foutje. De burgervader reageerde blij-achtig. “Wat mijn eerste reactie is? Eh, jeej…?”