Je bekijkt nu Visstand ringvaart gehalveerd sinds opening sushirestaurant

Visstand ringvaart gehalveerd sinds opening sushirestaurant

Sinds de opening van sushirestaurant Noa aan de Kerkweg in Nieuwerkerk is de visstand in de nabijgelegen ringvaart gehalveerd. Dat meldde een medewerker van het hoogheemraadschap anoniem aan Polderpeper.

“Maandelijks meten we het aantal vissen dat rondzwemt in de ringvaart met een onderwaterdrone,” zegt de hoogheemraadschapper. “En sinds november vorig jaar is het aantal visjes drastisch verminderd. Dat kan volgens ons geen toeval zijn.”

Het hoogheemraadschap is vervolgens gaan onderzoeken waar de afname door veroorzaakt zou kunnen zijn. “Toen we erover zaten te brainstormen, drong ineens het besef door dat precies in de maand dat de afname begon in te zetten, er een nieuw sushirestaurant was geopend. En dan is één en één twee, wat ons betreft.”

Navraag bij eigenaar Sashi Mi van Noa leert dat hij wel degelijk experimenteert met sushigerechten op basis van snoek, voorntjes, paling en karper. “Veel van onze gasten merken het verschil niet eens. Maar onze ingrediënten vissen uit de sloot hierachter? Mijn naam is baars…”