Je bekijkt nu Omleiding A20 tijdelijk door achtertuinen Parallelweg-Zuid

Omleiding A20 tijdelijk door achtertuinen Parallelweg-Zuid

Vanwege asfalteringswerkzaamheden van de A20 worden auto’s en bussen binnenkort tijdelijk door de achtertuinen van woningen aan de Parallelweg-Zuid geleid. Dankzij deze creatieve oplossing kan het verkeer tijdens de werkzaamheden gewoon doorrijden.

“Eens in de zoveel jaar moet de A20 worden geasfalteerd,” legt wethouder Andr√© Muller uit. “Deze keer hebben we in goed overleg met de bewoners kunnen regelen dat het verkeer tijdelijk door hun achtertuinen wordt geleid. Zo kan iedereen toch op de plaats van bestemming komen. Ik ben er trots op dat dat overleg zo goed ging en dat de bewoners meewerken.”

Door deze creatieve oplossing heeft het verkeer geen last van de afsluiting. “In principe raast het verkeer slechts vier dagen door de achtertuinen. Aangezien de meeste mensen toch op vakantie zijn, zal er relatief weinig overlast zijn.”

Niet al het overleg van de gemeente Zuidplas verliep vlotjes. “Helaas is het ons niet gelukt om Rijkswaterstaat te overtuigen dat de maximumsnelheid tijdelijk omlaag zou moeten. Daardoor hebben we helaas niet kunnen voorkomen dat auto’s en bussen met 130 kilometer per uur door de tuinen rijden. Het voordeel is wel dat de auto’s en bussen dan snel voorbij zijn…”

Een kritische ambtenaar vroeg zich in de voorbereiding af waarom het verkeer niet over de Europalaan kon worden geleid. “Daar hebben we wel naar gekeken,” bevestigt Mulder. “Maar door die oplossing zou het sluipverkeer te veel last hebben van het andere verkeer. Een tijdelijke weg door de achtertuinen was een meer gewenste oplossing.”

Mulder sluit niet uit dat vaker voor creatieve oplossingen zal worden gekozen. “Binnenkort moet de Zuidplaslaan bij de Reigerhof een nieuwe asfaltlaag krijgen. We leiden de auto’s en bussen dan dwars door het winkelcentrum.”


edit 4-8-2016 12:21: de omleiding gaat uiteraard niet over de Hoofdweg-Zuid, maar over de Parallelweg-Zuid.