Je bekijkt nu Oud-Verlaters balen van uitblijven grap Oud-Verlexit

Oud-Verlaters balen van uitblijven grap Oud-Verlexit

De Belangengroep Oud-Verlaat (BOV) baalt ervan dat er nog helemaal niemand een grap heeft gemaakt over een Oud-Verlexit. “Te pas en te onpas worden er momenteel grappen gemaakt over landen of gebieden die zich willen afscheiden van een samenwerkingsverband. Waarom haalt niemand het in zijn hoofd om een dergelijke taalknipoog naar Oud-Verlaat te maken? Zijn wij soms te min?” aldus de voorzitter van de BOV.

“De Brexit was nog geen ochtend oud, of er werden al grappen gemaakt. Een Nexit, een Zwexit en een Frexit. Op Texel ging het over een Texit. In de Krimpenerwaard sprak men van een Krexit. Er werd hier vlakbij gesproken over een Nieuwerkerxit en ik zat zelf te wachten op de eerste grap over een Antarctic-exit, maar die was misschien wat vergezocht. Hoe dan ook: wij werden weer eens vergeten.”

Voor de BOV is het een teleurstelling dat nog niemand het buurtschap op de hak heeft genomen. “Oud-Verlaat heeft alle ingrediënten in huis om onderwerp te worden van zo’n grap. Als onderdeel van de gemeente Zevenhuizen waren we al een soort wormvormig aanhangsel waar niemand om gaf. En nu in de gemeente Zuidplas zijn we nóg onbeduidender geworden, relatief. Wat moeten we als buurtschap nog meer doen om onderwerp te worden van een grap?”

Bij het eerstvolgende spreekuur van de dorpswethouder wordt een petitie aangeboden, waarin wordt opgeroepen Oud-Verlaat ook in de maling te nemen. “Als daar geen gehoor aan wordt gegeven, overwegen we toch om ons aan te sluiten bij Rotterdam. Die hebben toch meer gevoel voor humor.”