Je bekijkt nu Pontbaas Gouderak koopt nieuw veer: “Aanval is beste verdediging.”

Pontbaas Gouderak koopt nieuw veer: “Aanval is beste verdediging.”

De Schoonhovense pontbaas van het veer Gouderak-Moordrecht heeft een nieuwe veerpont gekocht. “Met dit schip kunnen we alle auto’s die we per dag overzetten, in één keer naar de overkant brengen. Daarmee zijn we ineens rendabel!” jubelt hij.

Het veer Gouderak-Moordrecht staat sinds de komst van de Gouderaksebrug regelmatig in de belangstelling van bewoners en politiek. “Ik ben het een beetje zat,” zegt de pontbaas, “dat ze steeds over je praten alsof je eigenlijk geen bestaansrecht hebt. Ik moet bedelen om steun van de gemeenten. Het voordeel is dat ik bij twee gemeenten mijn spreekwoordelijke klomp aan een touwtje kan voorhouden. Maar leuk is het niet. Daarom zocht ik een oplossing om zelf mijn broek op te houden. De aanval is tenslotte de beste verdediging, nietwaar?”

“Ik heb een extern bureau laten meten hoeveel auto’s, busjes en vrachtwagens nu eigenlijk van de Gouderaksebrug gebruik maken per dag. Dat bleken er 8000 naar de ene kant en 8000 naar de andere kant te zijn. Vervolgens heb ik dit schip laten bouwen.”

“Ik heb hem de VeGoMo IIX genoemd. Er kunnen 8500 voertuigen op. Als ik met al die mensen afspreek dat ze ’s ochtends om 8.00 uur aan de veerstoep staan, kan ik ze in één keer overzetten. ’s Avonds om 18.00 uur weer terug. Dat betekent dat ik maar twee keer per dag hoef te varen. Tel uit je winst!”

“Voor die twee keer hoef ik geen personeel te hebben. Dat doe ik gewoon zelf. Of mijn vrouw, die het schip van binnen met een doekje schoon houdt. Het scheelt me ook enorm veel brandstof. Ja, met dit schip kan ik weer winst maken!”