Je bekijkt nu Kartonnen doos die D66-raadslid Clavaux ontving was ‘privé schenking’

Kartonnen doos die D66-raadslid Clavaux ontving was ‘privé schenking’

D66-raadslid Marc Clavaux is in opspraak geraakt, omdat hij een schenking van een Canadese ‘vriend van de familie’ niet heeft opgegeven in het schenkingsregister van de gemeente Zuidplas. Clavaux kreeg een kartonnen doos om te overnachten in Scheveningen.

Clavaux verzuimde de schenking – ter waarde van 1,35 euro – op te geven. “Het was een schenking die onze Canadese vriend van onze familie deed aan mij als privépersoon. Hij had hem over na zijn verhuizing en wist dat hij mij er enorm blij mee zou maken. Na een dagje strand is het heel moeilijk een overnachtingsplek te vinden. Dan is het fijn altijd een kartonnen doos achter in de auto te hebben.”

Saillant detail is dat de gift ‘toevallig’ werd gedaan toen het in Zuidplas net ging om de huisvestingsproblematiek van Canadezen. In het raadsbesluit dat volgde, stemde D66 ‘om puur inhoudelijke redenen’ in met de regel dat Canadezen voorrang krijgen als ze in Moordrecht een huis zoeken.

Clavaux weet wel degelijk dat het schenkingsregister bestaat, aangezien er een flink aantal schenkingen aan hem als politicuspersoon op staan. Te weten een bak erwtensoep van Gerard Spijkerman, toegangskaartjes voor het Kerstconcert van harmonievereniging Kunst na de Arbeid en een zakje Molukse loempia’s. Met saus.