Je bekijkt nu Joppie Klover jongste fractievoorzitter GroenLinks ooit: ‘Wij gaan Zuidplas veranderen!’

Joppie Klover jongste fractievoorzitter GroenLinks ooit: ‘Wij gaan Zuidplas veranderen!’

‘Zuidplas moet af van economisme rond OZB- en rioolheffing’

Met een leeftijd van 6 maanden wordt Joppie Klover waarschijnlijk de jongste fractievoorzitter van  GroenLinks Zuidplas ooit. Klover is de opvolger van Pieter Beeldman, die na een jaar leiderschap de verwachtingen van de partij niet heeft kunnen waarmaken. Om omrust binnen GroenLinks te voorkomen, is Joppie Ferdinand Klover – JFK – op het schild gehesen. “Wij gaan Zuidplas veranderen!” brabbelde Klover bij zijn maidenspeech.

De zet van GroenLinks komt als een verrassing, zonder verkiezingen op komst. “In het diepste geheim zijn wij de afgelopen twee jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor deze politieke meesterzet,” zegt voorzitter Famke Helsema van GroenLinks Zuidplas. “We vonden de tijd deze week rijp om ons geheime politieke wapen te presenteren. Zelfs het met behulp van de PvdA in de raad komen was onderdeel van het masterplan…”

Joppie Klover zegt dat zijn opvoeding belangrijk is geweest. “Ik ben het zoontje van een alleenstaande Indische moeder en een Marokkaanse vader die ik niet heb gekend. Van mijn oma leerde ik dat je je angst niet in de weg moet laten staan van je ambities. Ik denk dat ik als 6-maandige genoeg bagage heb om mijzelf in de gemeenteraad van Zuidplas staande te houden.”

Na een hapje Olvarit vertelt hij verder: “Toen Pieter Beeldman aan zijn avontuur in politiek Zuidplas begon, had hij nauwelijks politieke ervaring. Ik wil bewijzen dat het met nóg minder ervaring ook kan. Dat wil niet zeggen dat ik mij niet heb voorbereid. Al in de baarmoeder sloeg ik geen raadsvergadering van Zuidplas over. Mijn moeder zat op mijn verzoek met haar buik aan Omroep Zuidplas gekluisterd tijdens de live uitzendingen van de vergaderingen.”

Joppie Klover schuwde bij zijn presentatie grote woorden niet. “Het economisme in Zuidplas is te belangrijk. Bij discussie over OZB en rioolheffing, bij debatten over groenonderhoud en koopzondagen: het gaat alleen om het geld. Ik vind het niet belangrijk wat iets kost, maar wat iets waard is. Ik ga Zuidplas daarom veranderen. Mij is afgeraden deze woorden te gebruiken, maar voor minder doe ik het niet. Ik wil geen namen noemen, maar Zuidplas is nu lang genoeg geregeerd door oud-Rabobankmedewerkers die ieder aspect van de samenleving terugbrengen tot een simpele rekensom! Voor u kruipt een strijdbare en dankbare nieuwe fractievoorzitter. Wij gaan Zuidplas veranderen. Ik dank u wel.”