Je bekijkt nu SGP Zuidplas baalt van dichte kermis op zondag: ‘Ons na-kerkelijke uitje is ons ontnomen’

SGP Zuidplas baalt van dichte kermis op zondag: ‘Ons na-kerkelijke uitje is ons ontnomen’

‘We bezinnen ons graag in de botsautootjes’Het christelijk smaldeel van de Nieuwerkerkse politiek baalt ervan dat de Nieuwerkerkse kermis afgelopen zondag niet open was. “Het was bij ons traditie om na de zondagse kerkgang even lekker na-te-bezinnen in de draaimolens en botsauto’s. Na het pepermuntje tijdens de preek keken onze kinderen juist uit naar een lekkere vette suikerspin. Helaas heeft de kermisexploitant ons dit uitje ontnomen,” aldus een woordvoerder.

Al maandenlang keken de kerkgangers uit naar een zondags bezoekje aan de kermis. “Ik durf zelfs te stellen dat sommige mensen de afgelopen weken iets minder munten in de collectezak gooiden, om maar wat extra’s over te houden voor attracties,” verklapt een zegsman. “En waarom ook niet: het geluk van onze kinderen is toch ook een goed doel?”

Een dominee van één van de Zuidplasse kerken vraagt zich af waarom iedereen naar de CU/SGP kijkt, als de kermis toevallig eens dicht is op zondag. “Op straat wees een overduidelijke heiden mij na, terwijl hij richting zijn moeder fluisterde: ‘door die meneer mag ik dus niet op de ‘Extreme Ultra Power Mega Booster’? Toen heb ik dat ventje uitgelegd dat ook wij ervan balen.”

“Weet u, onze schepper was zelf ook niet vies van een beetje kermis. Zo’n ark, die deint op de golven van de zondvloed, denkt u dat die alleen was gebouwd om van elk dier twee exemplaren te redden? Nee hoor, dat was in feite Noach’s privékermis voor de hele familie. Die liefde voor de kermis is vervolgens generatie op generatie op generatie op generatie overgegeven, tot aan de Nieuwerkerkse kermis aan toe. Maar nu blijkt die exploitant ineens behoefte te hebben aan zondagsrust… Heel jammer.”

(foto: @Thom_Zuidplas)