Je bekijkt nu Burgemeester Stoop onaangenaam verrast op 1e werkdag in Zuidplas: ‘Noemen jullie dít een ambtsketen?!’

Burgemeester Stoop onaangenaam verrast op 1e werkdag in Zuidplas: ‘Noemen jullie dít een ambtsketen?!’

Waarnemend burgemeester Servaas Stoop is op zijn eerste werkdag in Zuidplas onaangenaam verrast. Na een rondleiding door het gemeentehuis in aanbouw (waarbij Stoop nog grapte: “Heeft niet echt de allure van de Stopera…”) werd hij voorzichtig geconfronteerd met de ketting die hij de komende tijd in het openbaar moet dragen. “Noemen jullie dít een ambtsketen?!”

Naar verluidt baalde Stoop als een stekker. “Als ik vooraf had geweten dat dit kettinkje, want meer is het eigenlijk niet, bij deze klus hoorde, had ik wellicht voor een ander waarnemerschap gekozen,” mopperde hij. “Kijk naar de voloptueuze keten die ik in Korendijk met trots mocht dragen. Met dat gevaarte om de hals komt er iemand binnen, kan ik wel vertellen. Dan is er meteen ontzag voor de burgervader. Tuurlijk, aan het eind van de dag had ik pijn in mijn rug, maar ik had wel aanzien. Niet voor niets hebben wij burgemeesters een gezegde: ‘ketens maken de man’. Stilzwijgend let je er toch op, als je een collega treft. ‘Hoe groot is die van jou?’ vragen we altijd aan elkaar.”

Volgens ingewijden wil Stoop nu een online petitie starten, inclusief crowdfundingsactie. ‘Help Zuidplas aan een fatsoenlijke keten’.