Zuidplas weigert medewerking aan zonsverduistering

Het ziet er naar uit dat de inwoners van Zuidplas op 20 maart niet kunnen genieten van de zonsverduistering. Het college van Zuidplas heeft aangegeven druk bezig te zijn met de voorbereiding van de Tour de France en geeft aan dat zij daar niet ook nog de eclips bij kan hebben.

Verantwoordelijk wethouder Rik van Woudenberg heeft ook principiële bezwaren tegen de zonsverduistering. “Wij zijn een voorbeeldgemeente voor duurzame energie en dit is je reinste energieverspilling. Dit geintje kost Europabreed 34.000 Megawatt verlies aan zonne-energie.”

Het college heeft zich verbaasd over de starheid van de organisatie van de eclips. “Het hele traject op 20 maart, inclusief tijdstippen, bleek nauwelijks te wijzigen. We wilden wel medewerking verlenen als de verduistering bij het house-concert in de Eendragtspolder een uurtje langer zou duren. Toen dat onmogelijk bleek, was het voor ons schluss en zijn we weer snel aan het parcours van de Tour gaan werken,” aldus een strijdlustige Van Woudenberg.