Je bekijkt nu Moerkapelse met bakelieten telefoon betreurt verdwijnen Zuidplas-app

Moerkapelse met bakelieten telefoon betreurt verdwijnen Zuidplas-app

De Moerkapelse Jannie Bac (114) betreurt het verdwijnen van de Zuidplas-app. “Ik stond net op het punt om mijn bakelieten telefoon te gaan vervangen door een iPhone X, toen mij dit nieuws bereikte.” (echt waar!)

“Ik betreur dat ten zeerste. Ik was eigenlijk net gewend aan de omnummering naar een 10-cijferig telefoonnummer. Die operatie neem ik de PTT nog steeds kwalijk. Ik kon mijn hele telefoonboekje overschrijven.”

Toch gaat Jannie met haar tijd mee. “Mijn achterachterkleinzoon had me net uitgelegd dat ik de app niet op mijn oude vertrouwde telefoon kon installeren. Dat kwam goed uit, want die was na 90 jaar echt wel aan vervanging toe. Het snoer begon wat te rafelen en één zo’n rubber dopje onderop was er vanaf. Dus hij stond niet echt meer stabiel op mijn wortelhouten kabinet.”

Mevrouw Bac weet nog niet hoe ze haar leven na het verdwijnen van de Zuidplas-app gaat inrichten. “Het voelt nu al als een gemis. Over 4 jaar moet ik een nieuw paspoort ophalen. Hoe kan ik nu achterhalen wanneer het gemeentehuis open is? Nee, een brief schrijven is echt niet meer van deze tijd, zeg. Kostelijk. Nou ja, wie dan leeft, wie dan zorgt.”

Lees ook: Beth-San start Hyves-groep in strijd tegen gespuis