Je bekijkt nu ‘Maandwisseling Zuidplas rustig verlopen’

‘Maandwisseling Zuidplas rustig verlopen’

De maandwisseling in Zuidplas is rustig verlopen. Dat meldt burgemeester Gert-Jan Kats desgevraagd op de eerste dag van de nieuwe maand. “De politie heeft geen melding gekregen van noemenswaardige incidenten,” aldus Kats. “De ME, die paraat stond, hoefde deze maand ook niet te worden ingezet.”

De burgemeester heeft in de nacht van 31 januari op 1 februari een rondje gemaakt langs alle kernen van Zuidplas. “Het was opvallend stil op straat,” merkte de burgervader, “Zelfs op het kruis in Moerkapelle was geen kip. Om de traditie in ere te houden heb ik daarom zelf maar een paar pallets en oude autobanden in brand gestoken.”

In Nieuwerkerk was wel sprake van een bushokje dat aan diggelen was gegaan tegenover de Meander. “Uit onderzoek van de politie is echter gebleken dat die schade is veroorzaakt door een bewoner die zijn scootmobiel niet helemaal onder controle had. Deze persoon hebben we doorgestuurd naar Piet Molenaar voor een scootmobielcursus.”

Vuurwerkhandel Hol in Nieuwerkerk spreekt van een teleurstellende maandwisseling. “Vanaf 29 januari waren we drie dagen en twee avonden open. Vanwege de goede ervaringen bij de laatste maandwisseling hadden we deze maand extra veel vuurwerk ingekocht. Hoeveel klanten we hebben gehad? Nul komma nul!”

Nadat werd afgeteld tot 0.00 uur werd de nieuwe maand door een klein aantal inwoners ingeluid met champagne en vuurwerk. “Op het Raadhuisplein bleef het rustig,” zegt politiechef Anouk Radloff, “Maar dat had ermee te maken dat Jeugdwerk Zuidplas een feesttent had opgebouwd bij ’t Blok. Daar bleef het echter ook leeg. Blijkbaar moest de jeugd van tegenwoordig op nieuwmaandsdag het eerste uur beginnen…”

Op het moment van publicatie van dit bericht was nog niet duidelijk of de traditionele Unox Nieuwmaandsduik op het strand van Nesselande door is gegaan.