Inwoners Zevenhuizen blijven welkom bij supermarkt Jumbo

De Zevenhuizense supermarkt Jumbo zal vanaf 1 januari 2016 open blijven voor inwoners van het dorp. Er was spanning of na zwembad de Koornmolen ook supermarkt Jumbo de deuren zou sluiten voor de Zevenhuizenaren.

Ook Jumbo heeft last heeft van oneerlijke concurrentie, door steun van de gemeente en stichtingen. “De voedselbank kan daardoor producten aanbieden die ver onder onze prijs liggen.” Toch heeft de directie besloten de winkel open te houden voor de eigen inwoners.

Jumbo ziet overigens ook nadelen van dit besluit. “Als we het voorbeeld van de Koornmolen hadden gevolgd, dan hadden we wel veel meer aandacht kunnen geven aan de recreanten. De afgelopen jaren hebben we van hen veel klachten gehad dat ze samen met de inwoners van Zevenhuizen moesten winkelen.”

Inwoners van Zevenhuizen hebben op Facebook opgelucht gereageerd op de beslissing van de Jumbo. “We zijn erg gehecht aan onze lokale producten zoals brood en melk. We moeten er niet aan denken dat we straks dat bocht uit Nieuwerkerk hadden moeten gaan drinken.”