Je bekijkt nu Dode varkens gevonden op Dwarsweg in Zevenhuizen

Dode varkens gevonden op Dwarsweg in Zevenhuizen

Op een afgelegen polderweg in Zevenhuizen zijn deze week twee dode varkens aangetroffen. De koppen van de roze-geneusde krulstaarten waren nog verbonden met de romp. Daardoor legt de politie geen verband met het asielzoekerscentrum dat niet wordt gebouwd op de betreffende locatie.

De vondst van de twee levenloze varkens werd opgemerkt door een voorbijfietsende varkensspotter. “Ik trof de karkassen aan in een soort blauw kunststof vat dat aan de kant van de Zuidelijke Dwarsweg 17 stond,” aldus varkensspotter Markus Odderbader. “De daders hadden duidelijk de intentie dat de lijken niet gevonden mochten worden.”

Odderbader deed meteen aangifte bij de politie. “In de varkensspottersscène is het op dit moment schering en inslag dat er varkenskoppen, varkensmutsen en zelfs complete varkens worden aangetroffen op vaak dubieuze locaties. Soms in de buurt van een leegstaande school, of een niet-gebruikte sporthal. Op varkensspottersfora zijn we er met z’n allen extra alert op.”

De politie had de betreffende varkens niet eerder weten te ontdekken. “Het is binnen ons korps een goedbewaard geheim dat we dat deel van de Zuidelijke Dwarsweg mijden in onze surveillance,” zegt een anonieme diender. “Niet alleen moet je om te haverklap van 140 naar 50 kilometer per uur afremmen vanwege tegenliggers, maar vooral de stank is er niet te harden. Wij mijden die geurcirkel als het even kan…”