Je bekijkt nu Directie Lidl: ‘Dorrestein te klein voor twee supermarkten’

Directie Lidl: ‘Dorrestein te klein voor twee supermarkten’

Stein van der Dorren, algemeen directeur van Lidl Nederland, is ‘stomverbaasd’ dat de gemeente Zuidplas de Plus-supermarkt toestaat om in winkelcentrum Dorrestein te blijven. “Iedereen weet dat deze wijk te klein is voor twee supermarkten. We voelen ons dan ook een beetje bedonderd dat de gemeente niet eens haar best doet om de Plus hier weg te krijgen.”

Volgens Van der Dorren doet de Plus niet eens zijn best om door middel van discountprijzen klanten van buiten Nieuwerkerk aan te trekken.

Lidl-directeur Van der Dorren verlangt meer actie van de gemeente om woningen in de omgeving van de nieuwe Lidl te laten voldoen aan redelijke eisen van welstand. Hij vindt het vooral vervelend dat zijn toekomstige klanten, die met een hellingbaan het dak van de winkel moeten verlaten, zo bij de aanliggende huizen naar binnen kunnen kijken. “Dat ziet er soms echt onsmakelijk uit, met schaars geklede moeders en patat op tafel. De tuinen zijn soms ronduit verrommeld.” De Lidl gaat de gemeente daarom vragen om omwonenden te verplichten tijdens openingstijden de gordijnen dicht te hebben.

Desgevraagd geeft de eigenaar van de Plus-supermarkt aan dat verpaupering op de loer ligt als hij het huidige winkelpand moet verlaten. Volgens een woordvoerder van de gemeente Zuidplas lijkt dat risico klein. “De Rabobank heeft al aan gegeven interesse te hebben om het pand te betrekken, en het schijnt dat de bibliotheek ook uit haar jasje groeit in de Batavier en meer ruimte wil.”
Daarnaast hoeft leegstand volgens de woordvoerder geen probleem te zijn. “Landelijk gezien doet de Lidl het juist heel goed in verpauperde wijken.”

Het CDA Zuidplas wil een enquête onder bewoners houden om hen te vragen of ze het eens zijn dat een Plus te veel van het goede is voor de wijk Dorrestein.