Je bekijkt nu Goudse burgemeester Pieter Verhoeve: ‘Overname zendmachtiging Zuidplas is slechts stap 1, mhoehaha!’

Goudse burgemeester Pieter Verhoeve: ‘Overname zendmachtiging Zuidplas is slechts stap 1, mhoehaha!’

De nieuwe Goudse burgemeester Pieter Verhoeve is in zijn nopjes met het nieuws dat zijn stad de zendmachtiging in de gemeente Zuidplas in handen krijgt. “Dit is slechts de eerste stap van mijn masterplan, mhoehaha!” zei hij in de eerste aflevering van zijn ochtendshow ‘DJ Pieter V draait door’ op Zuidplas.fm.

“Nu deze zender, feitelijk een bijproduct van een Gouds mediabedrijf, de zendmachtiging in Zuidplas van Omroep Zuidplas overneemt, is dat voor mij een belangrijk hulpmiddel om mijn uiteindelijke droom te verwezenlijken: Groot Gouda. Dat is nu een kwestie van tijd, want iedereen weet dat wie de media bezit, controle heeft over informatie. En wie controle heeft over informatievoorziening, heeft macht, mhoehaha! Ze zijn er met boter en suiker ingestonken. Ik dacht altijd dat de wijzen uit het oosten kwamen, maar dat is bij deze onwaar gebleken, hahaha!”

“Ik heb begrepen dat de inwoners van Moordrecht in 2006 bij referendum mochten stemmen of ze met Gouda of met Nieuwerkerk en nog twee dorpjes wilden fuseren. Toen koos 93 procent voor de fusie met Nieuwerkerk. Die nederlaag is altijd blijven sluimeren in politiek Gouda, weet ik uit betrouwbare bron, namelijk mijn voorgangers in Gouda. De overname van de zendmachtiging in wat nu Zuidplas is, is voor ons een zoete wraak. We denken er ook aan om een radiostudio in Westergouwe te bouwen, zodat ze ons ook fysiek dichterbij voelen komen. Iedereen weet dat die Groenblauwe natuurzone over een X aantal jaar niet meer dan een stadsparkje in Groot Gouda is. Moordrecht niet meer dan een Gouds buitenwijkje en de rest van Zuidplas een leuke bonus. Rome is ook niet in één dag gebouwd. We slokken ze allemaal op! Reeuwijk? Dat pakken we weer van Bodegraven af en nemen Borft dan meteen mee. Gouderak? De eerste vier letters zijn potverdorie al van ons! Waddinxveen? Ik geef ze een nieuwe hefbrug en ze zijn van mij. Haastrecht? Kom er maar bij! Oudewater? Nee, dat vind ik een raar dorp, daar heb ik helemaal niets mee, daar wil ik niet mee geassocieerd worden… Of draai ik nu door? Tijd voor een plaatje! Kom er maar in, Jim!”

(bronfoto: www.oudewater.net)