Kans op V&D in voormalige bieb Nieuwerkerk ‘uiterst gering’

De kans dat er een filiaal van warenhuis V&D wordt geopend in de voormalige ruimte van de Nieuwerkerkse bibliotheek in winkelcentrum Reigerhof wordt door retailkenners ‘uiterst gering’ genoemd.

“Iets in mij zegt dat het niet gaat gebeuren,” stelt Pieter Hopjes, hoogleraar sociaal geografisch retail- en vastgoedmanagement aan de Vrije Universiteit van Balkbrug. Hopjes heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van een V&D-filiaal in het voormalige boekenparadijs. “Na mij jarenlang te hebben ingelezen in de materie en na zorgvuldig veldwerk ben ik tot de conclusie gekomen dat de mogelijkheid weliswaar in theorie bestaat, maar in de praktijk uiterst kansarm lijkt te zijn.”

Hopjes kan er de vinger niet exact opleggen, maar zijn jarenlange wetenschappelijke ervaring heeft hem geleerd immmer met zeer gefundeerde stellingnames te komen. “Als wetenschapper zou ik geen knip voor de neus waard zijn als ik geen drievoudige gecheckte feiten op tafel leg vooraleer tot mijn eindconclusies te komen.”

Desalniettemin is Hopjes in bovenhavig geval niet van plan zijn vuistdikke rapport met de buitenwereld te delen. “Meneer, neemt u van mij aan: die V&D komt er niet. U hoeft mij als internationaal fameus wetenschapper echt niet in twijfel te trekken. Waarom ik mijn rapport niet kan overleggen? Eh, de inkt van mijn printer was op… Maar goed, omdat u zo aandringt, zal ik het eindstation van mijn redeneringsexploratietrend verklappen. De voornaamste basis voor de stellingname dat er geen V&D zal verrijzen in de Nieuwerkerkse zuilenbunker, voorheen bekend als nutsbibliotheek is…

… een gevoel!”