Jumbo betreurt kerkdiensten op zondagochtend

De supermarkt Jumbo heeft de kerken in Waddinxveen een brief gestuurd met de vraag of zij hun zondagsdiensten wat sneller kunnen afronden. De supermarkt merkt dat het aantal klanten op zondagochtend door de kerkgang erg laag is.

Filiaalhoudster Elaine Groot-Kapitaal van Jumbo Waddinxveen heeft een marktonderzoek laten doen, waarin ook gevraagd is naar de gewenste winkeltijden. Daaruit blijkt dat veel mensen niet op zondagochtend kunnen winkelen vanwege het kerkbezoek. “Maar mijn hypotheek loopt gewoon door op zondagochtend. Het kost me een vermogen om het hele pand dan gewoon ongebruikt te laten.”

Groot-Kapitaal wil niets afdoen aan de vrijheid van de kerken en roept ook zeker niet op tot en boycot van de kerk. “Ik respecteer natuurlijk de vrijheid van godsdienst, maar ik merk wel dat steeds meer van mijn klanten hierdoor een afkeer van Waddinxveense supermarkten krijgen.”