Je bekijkt nu Historische Vereniging Moordrecht: ‘Dit overbodige pand kan worden gesloopt’

Historische Vereniging Moordrecht: ‘Dit overbodige pand kan worden gesloopt’

De Historische Vereniging Moordrecht heeft een sloopvergunning aangevraagd voor een in hun ogen overbodig pand van de HHSK aan de Maasboulevard in Rotterdam. “Naar ons idee heeft deze betonnen kubus geen enkele cultuurhistorische waarde voor onze regio en kan het dus tegen de vlakte,” aldus voorzitter Marijke Edel.

“Vroeger, toen de boeren nog de baas waren in de polder, was dit afzichtelijke gebouw nog van waarde,” aldus Edel, “Maar inmiddels doet het er naar ons idee echt niet meer toe.”

De wens tot sloop is de gebruikers van het pand ook ter ore gekomen. Direct is er een online petitie gestart om het gebouw toch voor het nageslacht te bewaren. “We geloofden onze oren niet toen we hoorden dat de HVM het wil slopen,” laat woordvoerder Hans Oosters van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard weten. “Wij als gebruikers genieten gewoon nog elke dag van het pand. Zo’n uniek gebouw, dat ook nog eens één van de weinige overblijfselen is van de zogeheten beton-periode uit de laat twintigste eeuw, moet gewoon behouden blijven. Bovendien blijkt dat slopen eigenlijk duurder is dan het opknappen van het pand. Wij vragen de HVM dan ook om nog eens heel goed na te denken of ze de aanvraag van de sloopvergunning willen doorzetten. We hopen dat er geen onomkeerbare beslissingen worden genomen.”

Zie ook: Historische Vereniging Moordrecht geeft zich niet gewonnen: ‘Vastketenen aan Snelle Sluis is reële optie’