Je bekijkt nu Zuidplas teleurgesteld in Gert-Jan Kats – ‘Hij twittert alleen nog maar over Veenendaal’

Zuidplas teleurgesteld in Gert-Jan Kats – ‘Hij twittert alleen nog maar over Veenendaal’

Alle inwoners van Zuidplas zijn teleurgesteld in burgemeester Gert-Jan Kats, omdat hij alleen nog maar over Veenendaal twittert. Dat blijkt uit een representatieve poll op twitter onder alle inwoners van Zuidplas.

“Ik was altijd fan van onze burgemeester, maar sinds een maand of drie is het Veenendaal voor en Veenendaal na,” aldus een representatieve Zuidplasser in de comments onder de poll.

“Inderdaad!” voegt een andere representatieve Zuidplassser toe, “Het is alleen nog maar Veenendaal wat de klok slaat.”

“Vroeger liet hij om de haverklap weten dat hij Zuidplas de mooiste gemeente vond die er is. Maar op de één of andere manier is hij helemaal omgeslagen. Hij refereert nu aan Veenendaal als ‘onze mooie gemeente’. Ja, daar ben ik echt onzeker van geworden. Wat is nou de mooiste gemeente?”

“Laatst kwam hij weer langs in mijn timeline. Drie keer raden waar dat over ging. Inderdaad: Veenendaal.”

“Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij bestuurlijke overleggen met buurgemeenten van Zuidplas ‘constructief’ en ‘opbouwend’ vond, en ze vonden altijd ‘in goede harmonie’ plaats. En nu? Nu heeft ‘ie ineens constructieve en opbouwende overleggen in goede harmonie met buurgemeenten van Veenendaal! Dat doet dan best een beetje pijn.”

“Tot voor kort spraken we regelmatig af in Zuidplas. Althans, ik ging voor zijn voordeur staan en vroeg of laat kwam ‘ie wel naar buiten. Maar nu? Ik heb hem al maanden niet gezien. Het lijkt wel over en uit tussen ons.”

“De brandweer in Zuidplas zette hem altijd in vuur en vlam, figuurlijk dan. Supertrots was hij op de spuitgasten. Maar nu is hij ineens vol lof over het korps in Veenendaal. Ja, onze relatie is nu wel uitgeblust.”

“Elke zondag kijk ik vanaf de kansel naar zijn vaste plekkie. Daar zong hij steevast alle psalmen en gezangen uit volle borst mee. Plots kwam ‘ie niet meer opdagen. Op een kerkenforum las ik dat hij in een godshuis elders is gesignaleerd. Veenendaal…”

Uiteraard heeft de redactie van Polderpeper Gert-Jan Kats om een reactie gevraagd, in een wegrestaurant onder de rook van Veenendaal. “Waarom ik niet meer over Zuidplas twitter? Zuidplas, zegt u? Eh… help me even, want er gaat me even geen belletje rinkelen.”