Je bekijkt nu Reigerhof wil dorpshuisfunctie overnemen van Batavier

Reigerhof wil dorpshuisfunctie overnemen van Batavier

Winkeliersvereniging Reigerhof aast op het binnenhalen van de dorpshuisfunctie voor de Nieuwerkerkse samenleving, als de Batavier uit die functie ontheven wordt. “Het toeval wil dat er binnenkort een prachtige ruimte vrijkomt boven de winkels,” verklapt voorzitter Henk van der Torn, “Ideaal voor een dorpshuis.”

Er is de laatste tijd veel gedoe over de functie van de ruimte boven het winkelcentrum. Naar verluidt staat het vol met boeken, netjes gerangschikt in een aantal boekenkasten. “Daar heeft het dorp natuurlijk niets aan,” zegt Van der Torn. “Dat blijkt ook: iedereen die er boeken haalt, brengt ze na een tijdje weer terug. Dat zegt toch genoeg?”

De voormalig wethouder juicht een dorpshuisfunctie in de Reigerhof toe. “Centraal gelegen in het dorp, voorzien van voldoende parkeerplaatsen voor de deur en er hoeft zelfs geen lift te worden ingebouwd. Mijn vrouw en ik zijn al met een meetlat in de weer geweest, en ik kan bekendmaken: er past een biljarttafel! Dan is er zelfs nog ruimte voor een theateropstelling, een koffiehoek en een aparte plek voor een stel van die hobbykunstclubjes met hun schildersezels.”

Tijdens het doen van de kerstinkopen deed Polderpeper onderzoek onder het winkelend publiek. “Het lijkt mij perfect,” zegt Hans de Kever, “Als ik nu boodschappen heb gedaan en ik zoek een ‘ontmoetingsfunctie’, dan moet ik helemaal naar de Batavier lopen. Dan ben ik zeker drie minuten onderweg.”

Mevrouw Ketting vindt het niks. “Meneer, de Batavier heeft nu ook een trouw- en partnerschaplocatie, bij het ja-woord wordt zelfs de rode loper uitgelegd. Ziet u die sfeerloze ruimte boven dit winkelwalhalla, met al die zuilen en die muffe boekenlucht als een mooie trouwlocatie? En denkt u dat de gemeente een rode loper heeft die zo lang is, dat hij de trap op en de bocht om kan?”

Volgens Van der Torn is nog niets zeker. “Ik heb wel goede liberale contacten in het college, maar de politiek kan je ook zomaar laten vallen. Ach, als het geen dorpshuis wordt, kunnen we er altijd nog de gemeentewerf in huisvesten…”