Adventurecampagne ‘Zuidplas grenzeloos explosief’ van start

Met de kreet ‘Ik zeg nog zo: één bommetje!’ heeft wethouder Rik van Woudenberg afgelopen zondag de campagne ‘Zuidplas grenzeloos explosief’ geopend. Doel van de campagne is de gemeente als avontuurlijk-recreatief product op de kaart te zetten.

Adventure-liefhebbers uit heel Nederland kwamen afgelopen tijd achtereenvolgens af op giftige dampen in Moerkapelle, een uitslaande brand bij een golfclub in Moordrecht, een gaslek langs de A20, ontploffende brisantgranaten bij Westergouwe en brandstichtingen in flat de Populier in Nieuwerkerk.

“Wanneer we zoveel explosieve activiteiten hebben binnen of net buiten onze gemeentegrenzen, zouden we gek zijn als we daar niets mee doen,” aldus Van Woudenberg, die hoopt dat het enige hotel in Zuidplas zoveel extra klandizie krijgt, dat een extra vleugel moet worden aangebouwd.

Volgende week wordt de campagne volgens Van Woudenberg indrukwekkend voortgezet met een dijkdoorbraak langs de ringvaart, een nachtelijke electriciteitsuitval in Ver Hitland, een extreem laag overvliegend vliegtuig en een opsluiting in de koelcel van slachterij Boer.

De winkeliersvereniging van Zevenhuizen is ontstemd dat de campagne aan Zevenhuizen voorbij lijkt te gaan. Voorzitter Cherique van den Heuvel-Bijoux: “De gemeente doet alsof wij een slaapdorp zijn, maar vorige week werd er op klaarlichte dag nog een windje gelaten door een willekeurige voorbijganger.”

Volgens Van Woudenberg hoort Zevenhuizen wel degelijk bij. “De topattractie is de stormbaan die op de Dorpsstraat is ontstaan en het griezelparadijs in het vervallen gemeentehuis van Zevenhuizen. Daar kun je echt wel een dagje uit omheen bouwen.”

Financieel specialist van de raad, Aart Slobbe, laat tijdens het eten van een stukje taart weten zich zorgen te maken over de kosten van de campagne. “Die zullen wel explosief uit de hand lopen…”