College van b en w voelt zich in Moordrecht achtergesteld

Op 10 december zal Burgemeester Kats, samen met de wethouders Muller en Van Woudenberg, een gesprek hebben met zes Moordrechtse inwoners. Aanleiding van het gesprek is het gevoel van het college van burgemeester en wethouders dat het in Moordrecht achtergesteld wordt.

Het college is oprecht teleurgesteld. “Als je onze populariteit vergelijkt met bijvoorbeeld het bestuur van de ijsclub, bakkerij Van Meeteren of Sinterklaas, dan staan wij steevast onderaan de lijst in Moordrecht.”

Volgens raadslid Marc Lansink zit het dieper. Politici leggen het steeds vaker af tegen andere goede doelen. “Toen we bij de Albert Heijn hier in Moordrecht muntjes voor verenigingen konden sparen, was Gert Will de enige die zijn muntje in de buis van het CDA stopte.” Op de  Facebookgroep ‘Je bent pas een plaatselijk politicus als…’ heeft Lansink het college dan ook al zijn volledige steun toegezegd.

Of het gesprek daadwerkelijk doorgaat is overigens nog maar de vraag. De winter komt er aan en dus wordt de kans op sneeuw en gladheid weer groter. “Met het strooibeleid van de gemeente is het een zekerheidje dat je dan de dijk niet meer overkomt richting Nieuwerkerk,” aldus de inmiddels ervaren Moordrechtenaren.