Omroep Zuidplas koopt rechten PowNews

De zekerheid dat zij de komende vijf jaar uit kunnen zenden, heeft Omroep Zuidplas de mogelijkheid gegeven om de rechten van PowNews voor de regio Zuidplas/Waddinxveen te kopen. Daarmee waren ze Hart van Holland online net te snel af.

 

De gemeentelijke kasbewaker Jan Hordijk moet er dan ook op bedacht zijn dat hij de komende jaren in de wandelgangen met draaiende camera door Marien Mulder wordt bestookt met vragen als ‘Heb je vandaag nog op de pot gezeten?’.

Diezelfde Hordijk was ook slachtoffer van de nieuwe onderzoeksjournalistiek in PowNews-stijl van Omroep Zuidplas. Met een gefingeerde Twitter-account MaxNieuwerkerk wist OZ-reporter Marieke van der Putten te onthullen dat de wethouder een relatie heeft met een raadslid van de gemeente Zuidplas. De privétweet ‘schat, ik ben iets later voor ons dineetje. Kus, Jan’ werd Hordijk fataal.