SP Zuidplas wil zwembad de Koornmolen nationaliseren

Als het aan de SP Zuidplas ligt, is zwembad de Koornmolen in Zevenhuizen al eind dit jaar weer in handen van het volk. Het zwembad is nu nog in particulier eigendom. Het is de socialisten al jaren een doorn in het oog dat de eigenaar in de Koornmolen zwemt in het geld over de ruggen van de Zevenhuizenaren.

Tot nu toe ging de politiek er vanuit dat zij zich moest houden aan de afspraken die zijn gemaakt toen het zwembad jaren geleden aan de huidige eigenaar werd overgedragen. De partij heeft echter een opening in de wet gevonden. “Sinds 2012 is de wet markt is overheid van kracht, die volgens ons in zou moeten houden dat alles wat de overheid kan, niet door de markt gedaan mag worden,” aldus de doorgewinterde SP-activist Rob Baderman.

Naar verluidt gunt de SP als compromis de liberale coalitiegenoten ook een privatisering. Daarvoor heeft de SP de Hoofdweg in gedachte. In dat geval wordt private partijen, zoals Hornbach, de mogelijkheid gegeven om dit stuk weginfrastructuur als tolweg te gaan beheren. De nota ‘Hoofdpijn-weg’ wordt eind volgende maand in de raad verwacht.