Je bekijkt nu André Muller geniet van ex-wethouderschap: “Eindelijk weer 24/7 op Facebook en Twitter!”

André Muller geniet van ex-wethouderschap: “Eindelijk weer 24/7 op Facebook en Twitter!”

André Muller geniet met volle teugen van het ex-wethouderschap. “Zo’n wethouderschapje is leuk, maar weet je hoeveel tijd het kost? Tijd die je ook gewoon lekker op Facebook en Twitter kunt doorbrengen. Ja, ik ben echt blij dat ik daar mijn ei weer kwijt kan.”

“Tja, ineens was ik wethouder, ik weet ook niet waarom. Zat ik plotseling als hardcore SP’er met twee van die VVD’ers in een college. Sindsdien heeft Emile Roemer me trouwens geblockt…”

“Het leek me wel lachen, zo’n wethouderschap. Beetje dollen met Jan, Rik, Joke en GJ. Lintjes, eerste paaltjes, met kindergemeenteraadleden op stap, het leek me wel wat. Wat bleek? Moest ik ook ellenlange vergaderingen uitzitten. Dan ging ik wel stiekem onder tafel met mijn telefoon pielen, maar op een gegeven moment hebben ze dat door.”

“Toen moest ik minderen. Kon ik niet meer elke 3 minuten een Facebook-post plaatsen of replieën op een Tweet. Ja, dat was afkicken. Daarom voelt 21 februari 2017 voor mij echt als de dag van mijn hergeboorte. Met wachtgeld twitteren, da’s best lekker.”

Sinds maart 2017 zit Muller weer gewoon fulltime te reageren op elke lokale Facebook-post, tweets te liken en zijn gal te spuwen op dienstverleners op gebied van telefonie, internet, televisie, jeugdzorg en de voedingsmiddelenindustrie. “Heerlijk om me weer overal tegenaan te bemoeien. Ik snap niet dat ik destijds tijd heb gehad om beleid te bedenken, uit te voeren en te verbeteren. Trouwens, alsof burgers daarop zitten te wachten. Die vinden het veel leuker om te zeggen dat hun dierenfoto op Facebook door een wethouder is geliked!”