Je bekijkt nu Schaduwboekhouding Op Moer aangetroffen in bosjes tijdens Opschoondag

Schaduwboekhouding Op Moer aangetroffen in bosjes tijdens Opschoondag

Tijdens de Nationale Opschoondag hebben de wethouders Rik van Woudenberg en Daan de Haas een merkwaardige vondst gedaan in de bosjes rondom sporthal Op Moer in Moerkapelle. Terwijl zij poseerden voor een persfoto, troffen zij in het struweel de complete schaduwboekhouding van de exploiterende stichting Op Moer aan.

“Deze vondst kon niet op een beter moment komen,” glunderde wethouder Rik van Woudenberg met een grijper in zijn hand. “Aangezien wij juist aangifte van verduistering van publieke gelden door de stichting Op Moer hebben gedaan. Het lijkt erop dat de documenten in de haast in de bosjes zijn gegooid.”

“Voor ons als gemeente krijgt deze editie van Supporter van Schoon daarom een gouden randje,” voegt wethouder Daan de Haas toe met een vuilniszak in de hand. Deze schaduwboekhouding zo zomaar een doorbraak kunnen betekenen in ons onderzoek.”

Off the record kon De Haas melden dat de gemeente ‘not amused’ is door het mogelijk achterover drukken van ‘aanzienlijke sommen’ publiek geld. Stichting Op Moer krijgt ruim 90.000 euro subsidie, plus ruim 58.000 euro indirecte subsidie per jaar. Toen de fotografen weg waren, pakte De Haas zelfs een schop. Want, zo zei hij: “De onderste steen moet boven in deze zaak.”

Wat doet de gemeente als het geld niet meer is te achterhalen? “O, dat is simpel,” zegt De Haas. “Dan gaan we Op Moer zo lang als nodig is gebruiken als tijdelijk gemeentehuis, zonder ook maar één cent huur aan de gemeente te betalen!”