Je bekijkt nu Rodney (14) ‘best bereid’ volgend jaar lokale vuurwerkshow Moordrecht te verzorgen

Rodney (14) ‘best bereid’ volgend jaar lokale vuurwerkshow Moordrecht te verzorgen

De 14-jarige Rodney uit Moordrecht zegt ‘best bereid’ te zijn volgend jaar de lokale vuurwerkshow voor de gemeente Moordrecht te verzorgen. “Als ze met een beetje monnie over de brug komen, wil ik dat best doen voor het algemeen belang,” zo zegt hij. “Ik denk dat het publiek het best tof vindt om te zien hoe zo’n bushokje nu eigenlijk het best uit elkaar kan worden geknald.”

Mogelijk wordt volgend jaar een landelijk vuurwerkverbod van kracht, zodat ziekenhuispersoneel en met name de ogenpoli en de handchirurgen ook eens van een rustige jaarwisseling kunnen genieten. Aan gemeenten wordt dan de taak gedecentraliseerd om een puike vuurwerkshow te regelen.

Dat was ook Rodney ter ore gekomen. “Ik dacht eerst: heb ik dat nou goed gehoord? Mijn oren zijn de laatste dagen van het jaar nogal in de war, zal ik maar zeggen. Op Insta zag ik allemaal gare postst over vuurwerkshows enzo. Tuurlijk, als de gemeente het me vriendelijk vraagt, wil ik best mijn steentje bijdragen. In het – hoe zij mijn vader dat ook alweer? – algemeen maatschappelijk belang.”