Je bekijkt nu Drost IJsermansingel krijgt nieuwe skyline | Moordrecht reageert enthousiast

Drost IJsermansingel krijgt nieuwe skyline | Moordrecht reageert enthousiast

Moordrecht heeft enthousiast gereageerd op de nieuwbouwplannen voor de jarenvijftigwijk aan de oever van de Drost IJsermansingel. “Met deze nieuwe skyline zijn we helemaal klaar voor de jaren vijftig van de 21e eeuw!”

De nieuwe wijk, omgeven door Drost IJsermansingel, Oost Waalstraat, Koningin Julianastraat en Sluislaan, moet het niet te missen paradepaardje van Moordrecht worden. “We willen dat de wijk te zien is vanaf de Euromast. En dat de Noord-Zuidlijn vanaf Amsterdam Centraal uiteindelijk wordt doorgetrokken tot halte Schielandstraat. De Chinese toeristen moeten een gevoel van ‘wow!’ niet moeten kunnen onderdrukken als ze dan met de roltrap omhoog komen en zich kunnen vergapen aan de ‘village that never sleeps’. Murderrighttown, dat doet het vast goed in de Lonely Planet!”

Vanaf de Schielandstraat kunnen de dagjesmensen dan met een hop-on-hop-off-bus een tour maken langs de KVT-toren, het Abraham Kroesgemaal, de woonarken langs de West- en Oostringdijk, aan het gras ruiken waar Memphis Depay nog op heeft gespeeld en daarna urenlang dwalen door het Moerhoutpark.”

De gemeenteraad reageerde terughoudend op de plannen. “Het mag voor ons nog wel wat hoger,” zo was het algemene gevoel. “In dit soort plannen met een visie moet je geen genoegen nemen met een flatje van zeven woonlagen. Dan moet je eigenlijk pas beginnen te praten bij zeventig. Want zou het niet te gek zijn als we naast het laagste punt van Nederland ook het hoogste punt van Nederland in de pocket krijgen? Dan wordt Zuidplas echt een gemeente die je beleeft!”

Foto: artist impression van de jarenvijftigwijk gezien vanaf de vijver in de Drost IJsermansingel.