Je bekijkt nu Raad Gouda wil ‘iconisch gebouw’ in Westergouwe – eerste schetsontwerp al klaar

Raad Gouda wil ‘iconisch gebouw’ in Westergouwe – eerste schetsontwerp al klaar

Op aandringen van de Goudse gemeenteraad moet in Westergouwe een ‘iconisch bouwwerk’ komen. Het eerste schetsontwerp is inmiddels bekend geworden.

“Een landmark. Een iconisch bouwwerk. Een constructie die de Eiffeltoren, Erasmusbrug en de Burj Khalifa in Dubai laat verworden tot ‘nietszeggende architectenoefeningetjes’. Dat is wat we moeten bereiken met het idee voor een typisch gebouw om Westergouwe op de mondiale kaart te zetten.” Die geluiden klonken woensdagavond 5 april in de wandelgangen van het Goudse gemeentehuis.

Naar verluidt wordt het een bouwkundige uitdaging. Er zouden heipalen van 534 meter lang nodig zijn om het de constructie goed te verankeren in de veengrond. Als het aan de verantwoordelijk wethouder ligt, hoeft dat echter geen belemmering te zijn om dromen waar te maken.