Kringloopwinkel Moerkapelle heeft primeur met verkoop gebruikt vuurwerk

De TweedeKanswinkel in Moerkapelle is genomineerd voor de Duurzaamheidsprijs Zuid-Holland. De winkel heeft de nominatie te danken aan het initiatief om als eerste in Nederland gebruikt vuurwerk een tweede kans te geven.

Vanaf zaterdag 27 december start de verkoop van de tweedehands vuurpijlen en duizendknallers in de winkel aan het Kerkepad. “Dit maakt vuurwerk ook bereikbaar voor kinderen en mensen met een smalle beurs,” schreeuwt Cort Lont, de halfdove verkoper, naar de aanwezige milieuwethouder Van Woudenberg.

“Ik ben supertrots dat Zuidplas ook hier weer een primeur heeft op het gebied van duurzaamheid. Innovatie, minder afval en ook nog eens sociaal bevlogen. Echt kicken,” aldus de wethouder.

Veel Moerkapellenaren hebben afgelopen januari meegeholpen met het verzamelen van het vuurwerk op straat. Lont: “Ik was verbaasd hoe snel het vuurwerk onder de bedden van de kinderen opdroogt. Ons oude gaskacheltje heeft daar duidelijk aan bijgedragen.”
Volgens de verkoper hoeft de winkel verder niet veel aan het vuurwerk te doen. “Schitterend om te zien hoe inventief kinderen zijn in het bedenken van manieren om het vuurwerk opnieuw te kunnen afsteken.” Van Woudenberg beaamt dat: “Die creativiteit moet je stimuleren. Zo ontwikkelt de jeugd zich tot innovatieve, nieuwsgierige wereldburgers.”