Je bekijkt nu Spaanse kritiek op Vijfde Dorp Zuidplas: ‘Een vijfde intocht op één dag trek ik echt niet!’

Spaanse kritiek op Vijfde Dorp Zuidplas: ‘Een vijfde intocht op één dag trek ik echt niet!’

Ineens is daar onverwacht felle kritiek op de ontwikkeling van een Vijfde Dorp in de gemeente Zuidplas. Niemand minder dan Sinterklaas zelf heeft zich onwaarschijnlijk negatief uitgelaten op het uit de grond stampen van nóg een dorpskern. “Wat denken ze daar nou? Dat ik op mijn ouwe dag gewoon nóg even een intochtje erbij doe, op een toch al veel te druk schema?” briest de goedheiligman vanuit zijn woonplaats Madrid.

“Een paar jaar geleden was ik al helemaal niet blij met die fusie tussen Nieuwerkerk, Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle,” verklaart de bebaarde bejaarde buitenlander. “Toen moest ik ineens op één dag in vier dorpen intochten. Vier keer overdreven blij zijn, vier keer naast zo’n man met een ambtsketen staan en vier keer op een schip of schimmel mijn entree maken. Weer of geen weer.”

“Nu las ik in het buitenland-katern van de Madrileense Courant dat het onzalige plan in om en nog maar even een dorpje bij te voegen. Het Vijfde Dorp, roepen de initiatiefnemers blij. Nou, wij zijn hier helemaal niet blij. Hoe denkt u dat mijn Pieten reageerden, toen ik vertelde dat er nog eens 8000 woningen met 8000 schoorstenen bijkomen? Weet u hoeveel pakketjes dat zijn? Die Pieten van mij begonnen meteen te zeuren om een loonsverhoging. Hun werkdruk neemt ook toe, dat kunt u zich voorstellen.”

“Ik mag het hier eigenlijk niet zeggen, maar in de wandelgangen van het Pietenverblijf werd de term ‘boycot’ als gefluisterd. De actiebereidheid is groot, en de Pietenvakbond schuwt harde acties evenmin. Nee, dat Vijfde Dorp van jullie kan nog wel eens uitmonden in een nachtmerrie. Laat de kinderen het maar niet horen dat hun schoentje dit jaar mogelijk leeg blijft.”