Je bekijkt nu Wethouder Daan de Haas heeft visioen: “Vijftiende dorp Zuidplas op Mars!”

Wethouder Daan de Haas heeft visioen: “Vijftiende dorp Zuidplas op Mars!”

Wethouder Daan de Haas weet het zeker: het vijftiende dorp van Zuidplas zal op Mars worden gerealiseerd. “Ik had een visioen, waarbij klip en klaar duidelijk was waar in de toekomst het vijftiende dorp moet worden gerealiseerd: op Mars!”

“Ja, mijn dochters lachten me uit, maar ik weet het zeker,” droomt De Haas, “Tegen de tijd dat dorp vijf tot en met veertien klaar zijn, zal Zuidplas helemaal vol zijn. Er zal geen sprietje weiland meer over zijn om in de woningbehoefte te kunnen voorzien. Tijdens de laatste raadsvergadering kon ik mijn ogen even niet meer open houden, en tijdens het uiltje dat ik knapte kreeg ik een visioen. Blijkbaar is Elon Musk niet de enige wereldburger met profetische toekomstvisies.”

“Toen ik wakker schrok, zag ik toevallig de beelden van het ruimtevaartuig van de NASA dat op de Rode Planeet neerstreek. Toen wist ik het zeker: als we dat kunnen, dan kunnen we daar ook uitbreidingswijken neerzetten. Uiteraard met 20 procent sociale woningbouw. Ik heb mijn ambtenaren meteen gevraagd of ze een aanvraag financiële bijdrage uit de Woningbouwimpuls 243e tranche konden indienen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Hopelijk wordt dat wel iets meer dan de 14 miljoen euro uit de 2e tranche, want met dat bedragje zouden we niet veel verder komen dan de maan…”

Tenslotte verklapt De Haas dat hij de zeven maanden reistijd naar het vijftiende dorp graag over heeft om te zijner tijd de eerste paal te slaan. “Hopelijk lukt dat in deze of de volgende collegeperiode.”